Om edWise

edWise är en samlingsplats för e-tjänster rörande skola, förskola, gymnasie och vuxenutbildning.

Att använda edWise

Vid användning av edWise gäller svensk lagstiftning och följande regler:

  • Du ska alltid använda edWise i enlighet med gällande lagstiftning.
  • Du får inte försöka samla in inloggningsuppgifter eller skaffa dig åtkomst till konton som tillhör andra.
  • Du får inte försöka samla in eller komma åt information eller data som du inte är behörig till eller som tillhör annan användare.
  • Du får inte försöka inaktivera, överbelasta eller försämra edWise funktionalitet.
  • Vi kan stänga av användares tillgång till våra tjänster om våra regler inte följs.
  • Varje misstanke om oegentligheter kommer att utredas och kan komma att beivras.

Kontaktinformation

Hur portalen används just i din skola kan skilja sig från hur andra skolor och kommuner/organisationer använder sig av den. Har du problem med portalen ska du därför vända dig till utsedd kontaktperson i din skola eller kommun/organisation.

Hur vi använder kakor

edWise använder så kallade kakor (cookies). Vid inloggning skapas en tillfällig kaka (sessionskaka) som lagras på din dator under tiden du är inne i systemet. Kakan används för att hålla reda på behörigheten hos dig som använder applikationen. Sessionskakor försvinner när du stänger ner webbläsaren. Det är väldigt vanligt att använda kakor på olika webbplatser. Den stora fördelen är att de sparar tid för dig som användare. Kakor kan även i vissa fall användas för att höja användarupplevelsen. När du loggar in i edWise samtycker du till att att vi använder kakor genom att din webbläsare är inställd på att tillåta att kakor tas emot. Denna webbplats använder Google Analytics som ett hjälpmedel för att spara statistik om använding av systemet. Denna statistik används för att förbättra systemets prestanda, navigation, struktur och användarupplevelse. Statistiken lagras av Google på servrar i USA. Vilken statistik som lagras på servrar i USA kan inte påverkas av Google. Den innehåller endast ren statistik som svarstider, webbläsarversioner och antal besökare på en viss sida och kommer aldrig att innehålla personuppgifter.

Tillbaka till inloggningssidan